SRB

All Berries je prva hladnjača maline sa Halal sertifikatom u Srbiji

Srbija – Direktor Agencije za sertifikovanje Halal kvaliteta, Samir Tandir, 10. 02. 2016. uručio je sertifikat kompaniji All Berries iz Ivanjice, koja je u proteklom periodu ispunila zahteve Halal standarda u proizvodnji i skladištenju u najvećem broju maline, ali i drugog bobičastog voća (jagoda, kupina, borovnica….)

Direktor kompanije All Berries, Dragan Vujović koji je primio sertifikat istakao je zadovoljstvo što je proces implementacije Halal standarda uspešno okončan i što su im sada otvorena neka nova tržišta i mogućnosti za izvoz u zemlje u kojima je Halal standard preduslov za sve pregovore. Za sada je u planu izvoz u Azerbejdžan i Iran. Zaposlenima u firmi All Berries, koji su prošli obuku internih oditora, danas su uručeni sertifikati na period od tri godine.

Direktor Agencije, Samir Tandir, istakao je zadovoljstvo zbog činjenice da imamo prvu hladnjaču sa Halal sertifikatom i da je agrar ogromna razvojna šansa Srbije, te da je cena maline, koja je uzgajana i skladištena u skladu sa propisima Halal standarda, na svetskom tržištu veća za čak 25%.

Događaj je zabeležio novinar Sandžačke novinske agencije, Armin Šabotić.
Tekst vesti preuzet sa: sanapress.info

OTKRIJTE JOŠ

NOVOSTI IZ ALL BERRIES-a